2:a hemmet Ungdomens hus

 

2:a hemmet Ungdomens hus ligger centralt i Skärholmens centrum och är en mötesplats för dig som är 12-15 år respektive 16-19 år. Hos oss är alla välkomna! Oavsett om du gillar att dansa, spela in musik, idrotta, träffa människor eller bara ta en fika. Vi har ett extra fokus på musik- och kulturaktiviteter.

Vi är ett Ungdomens hus som gör det möjligt för unga att förändra världen genom sina passioner. Vi ger dig som ungdom utrymme att kunna förverkliga dina idéer och stöttar dig att genomföra olika aktiviteter och projekt.

KONSTLANGARANDAN
Musik- och kulturprojekt som går ut på att unga skriver musik som sedan tolkas av konstnärer. På så sätt möts unga musiker från ytterstaden och etablerade konstnärer i regionen.

Ansvarig ledare: Patricio Silva

Läs mer om projektet, som drivs med medel från Stockholms Läns landsting, på: www.konstlangarandan.se

STYRELSEN
Har regelbundna möten där beslut om verksamhet, budget och event tas. Just denna grupp är en grupp som förnyas varje år så att alla som vill vara med och påverka får en chans att vara med.

127EVENTS
Planerar och genomför event, fester och turneringar. Med andra ord är det ungdomarna i eventgruppen som ser till att det blir liv här på 2:a hemmet. Ansvarig: Patricio Silva, e-post: patricio.silva@fryshuset.se.

LÄXLÄSNING
Vi erbjuder läxläsning 3 kvällar i veckan i samarbete med Miljonhjälpen och Somaliska föräldrar forum.

Miljonhjälpen är ett ungdomsinitiativ som bland annat fått ekonomisk stöd från Fryshusandan.
Målet med aktiviteterna är att ungdomarna i slutet av läsåret ska klara av de nationella proven i matematik och kunna gå ut med ett minst godkänt betyg i matematik och kunna få en större chans till en gymnasiebehörighet och bättre slutbetyg. Ett annat mål är att erbjuda den bästa studiemiljön i miljonprogrammen för att klara av sina studier. Eleverna ska känna sig trygga, de ska känna sig viktiga och bli motiverade men samtidigt ha kul.

webb_4elementsjam

STEPPING STONES
I vår danssal finns det plats för både öppna dansklasser för nybörjare, mer avancerade grupper samt pass där etablerade dansgrupper kan ha sin egen träning. Alla dansgrupper ingår i Kulturföreningen 127Play som drivs av en styrelse. Styrelsen består av unga representanter för varje grupp.

Ansvarig: franca.villena@fryshuset.se

127 PLAY
127 PLAY är en ungdomsförening i Skärholmen med fokus på kultur och delaktighet i föreningslivet. Föreningen har skapats av ungdomar från 2:a Hemmet tillsammans med Vi Unga.  Det är denna grupp som ser till att ungdomarnas önskemål blir till verklighet. Ansvarig: patricio.silva@fryshuset.se

F.U.S.E Skärholmen
F.U.S.E i Skärholmen välkomnar unga musiker 13-19 år. Vi håller till på 2:a hemmet Ungdomens Hus i Skärholmen och hit kommer ungdomar för att repa, producera, spela in, sjunga och arrangera events.

F.U.S.E Skärholmen  F.U.S.E Skärholmen 2

Replokal
Vi har en fullt utrustad replokal och att repa hos oss är kostnadsfritt. Kravet är att ni är 12-19 år och att vi gör studiecirklar av era reptillfällen.

Lokalen är utrustad med trumset, två stycken gitarrförstärkare, basförstärkare, elpiano, keyboard och PA med mikrofoner.

Intresserad av att repa hos oss? Kontakta Per Hartwig för ett möte:
per.hartwig@fryshuset.se

Godk_Pixabay_microphone-626618_640 mic_440

Studion
Vår populära hiphop-verksamhet som växer hela tiden. Det är ett samarbete mellan 2:a hemmet och ABF. Vi skapar också olika events och försöker ge ungdomarna möjlighet att uppträda på olika scener i Stockholm och övriga landet med sin musik. Ansvarig: patricio.silva@fryshuset.se

Samarbeten
Vi samarbetar med många olika aktörer för att kunna fylla Ungdomens hus med massor av olika aktiviteter under kvällarna. Just nu hittar ni även dessa i lokalen: Miljonhjälpen, JKS, Rädda Barnen, Somaliska Föräldrar Forum.

 

Facebookwww.facebook.com/andrahemmet.ungdomenshus
Youtube: Fryshusetandrahemmet
Instagram: 2ahemmet127