2 jan - Okategoriserade

En lyckad tjejkväll i Vårberg

Under fredagen den 29/12 hade vi 30st tjejer som deltog i tjejkvällen som hölls i Vårberg där vi hade besök från politikern Daniel Riazat (V) och Nadine El-Bidawi som medverkar i programmet ”Tjafs”.

Daniel drog igång en kort föreläsning om hans bakgrund och varför han jobbar med politiska frågor kring rasism. Han berättade även för tjejerna att han idag jobbar med skolor och deras lagar. Vilket ledde till diskussioner där tjejerna började dela med sig om sina egna upplevelser som de har haft i skolan.

Nadine pratade om hennes medverkande i ”Tjafs”. Hon berättade för tjejerna hur det är att vara med i ett program som ”Tjafs” och berättade även om sin egna uppväxt och hur hon själv hade det när hon var ung och gick i högstadiet. Hon pratade mycket med tjejerna om självkänsla och hur man på bästa sätt ska ta hand om sig själv i jobbiga situationer. Detta var något som startade personliga och ganska känsliga samtal bland tjejerna, men som var oerhört nyttigt att kunna diskutera igenom. Dessa diskussioner var väldigt lärorikt både för tjejerna och för oss vuxna att kunna diskutera med tjejerna samt att vi märker att dessa tjejkvällar är något som behövs.

Tack igen Daniel och Nadine för att ni deltog under tjejkvällen något som tjejerna och även vi ledare uppskattade väldigt mycket!