7 sep - Arbetsmarknad

Etableringskurs på Fryshusets folkhögskola visar vägen till inkludering

Fryshusets etableringsurs är en introduktionsutbildning med tydliga mål på uppdrag av regeringen via Folkbildningsrådet och i samarbete med Arbetsförmedlingen. Utbildningen bedrivs i Fryshusets lokaler i Skärholmen och Husby.

Ingen deltagare lämnar kursen utan att ha vidare utbildning, praktik eller arbete klart i ett nästa steg för att komma närmare full etablering och självförsörjning.

Fryshusets etableringskurs arbetar med alfabetisering. Vi välkomnar därför alla deltagare även de med ingen eller lite studievana. Alla deltagare som skrivit den externa examinationen för SFIs D-prov har fått godkänt.

Många deltagare väljer en andra anvisning hos oss för att deras individuella utveckling i svenska gått från A till C eller B till C/D på bara 6 månader, vilket på en regelrätt SFI skola räknas som snabbt.

Nästa kursstart hösten 2018: måndag den 17 september med inriktningar hotell/äldreomsorg/ barnomsorg/storkök.

 

Etableringskurs_folder_A5 (2)
Etableringskurs_bild_mail (2)
affisch sv.dag 1
affisch Etableringskurs Skärholmen