Arbete & entreprenörskap

Friday Inspiration

Friday Inspiration är till att för att inspirera och motivera ungdomar till att förverkliga sina drömmar. Detta gör vi genom att bjuda in inspiratörer en gång i månaden utifrån ungdomarnas egna intressen. Det gör att ungdomarna i sin tur blir delaktiga samt får möjligheten att påverka sin egen framtid.

SYFTE
Friday Inspiration är en metod för att inspirera och motivera ungdomar att förverkliga sina drömmar. Vi vill skapa framtidstro, vilja till utbildning, arbete och de ska känna att de har visioner för framtiden.Vi tror på att varje ungdom bär på massor av potential men att alla inte alltid har samma tillgång till att förverkliga sig själv och sina drömmar.

MÅLGRUPP
Friday Inspiration välkomnar alla till sina inspirationskvällar, men vänder sig främst till ungdomar 16-19 år.

INSPIRATÖRER
Våra inspiratörer väljs även ut utifrån ungas egna intressen och passioner. Som inspiratör ska du ha en egen historia som du vill dela med unga och som du tror kan inspirera andra.

PLATS
Friday Inspiration som metod finns i dag på Ungdomens Hus i Skärholmen.

För mer information om Fryshuset och våra metoder för ungas innovation, inspiration och entreprenörskap: Kent Lindgren, chef för Fryshuset i Skärholmen. E-post: Kent.Lindgren@fryshuset.se

Hemsida: www.fryshuset.se
Facebook: Friday Inspiration
Instagram: friday.inspiration

 

Några av de inspiratörer vi har haft under 2015:

Duraid Al-Khamisi 27 nov på 2:a hemmet i Skärholmen
Duraid Al-Khamisi flydde från Irak, via Baltikum och nådde till slut Gotlands kust en dag i december 1994. I en fiskebåt med 63 personer, som var gammal, rostig, trång och läckte in vatten. De paddlade med armarna för att komma fram sista biten. Nu är han journalist och författare, aktuell med debutboken ”Regnet luktar inte här”.

Tad Kaptimer 20 nov på Changers Hub i Botkyrka
Kaptimer gick från att vara hemlös till att jobba med management och promote för bland annat Craig David, Usher och Madonna!  Idag går Tad under yrkes titeln: Motivational & Inspirational speaker.

Alexandra Pascalidou 30 okt på Changers Hub i Botkyrka
Alexandra är bland annat journalist, programledare, författare, föreläsare, moderator och människorättsaktivist.
Alexandra blev känd för allmänheten 1995 som programledare för det mångkulturella magasinet Mosaik i SVT. Sen dess har hon varit programledare för Melodifestivalen i både Grekland och Sverige, OS i Aten för SVT, Nyhetsmorgon, Förkväll, dokumentärer om Hatbrott i TV4, Uppesittarkväll, På flykt-galan och mycket annat.

Felicia Margineanu 23 okt på 2:a hemmet i Skärholmen
Felicia är den hyllade inspiratören och entreprenören som sedan tidig tonår vågat ifrågasätta sig själv och sin omvärld, som vågar utmana samhällets normer och förväntningar på en ung kvinna. Att bryta mot normer och gå utanför boxen är något som Felicia genuint brinner för, då hon b.la deltog i Fröken Sverige, hoppade av skolan för att starta företag som 17 åring och samlade ihop 10 000 personer på Sergels Torg i en kärleksfull manifestation inom loppet av 24 timmar via sociala medier.
Felicia fick i år stipendium av Företagarna 2015 och blev även Sveriges Uppstickare år 2014.

Ramin Jahangiri 16 okt på Changers Hub i Botkyrka
Ramin Jahangiri, 24, har tagit Mäklarsverige med storm. Trots att han fick sin mäklarregistrering i juli 2013 och 2014 var hans första helår som mäklare, lyckades han knipa titeln “Årets mäklare” på Fastighetsbyrån. 24 åringen gjorde under året hela 146 bostadsaffärer och hade provisionsintäkter på 7,5 miljoner kronor, vilket är i nivå med det tidigare rekordet i företaget.

Neftali Milfuegos 2 okt på Changers Hub i Botkyrka
Neftali Milfuegos är författaren bakom boken “Tankar mellan hjärtslag”. Dagboken handlar om att växa upp i Sverige i ett “svenskt område” som en “andra generationens invandrare”, om att vara varken eller, i ett land med växande rasism och tydliga gränser människor emellan.

Johan Doverland 25 sep på 2:a hemmet i Skärholmen
Johan är killen som bakade sig ut fängelset och i dag stöttar han barn och ungdomar i utsatta områden och har bland annat gjort en resa ihop med ett gäng ungdomar. Resan kallades “studieresa för framtiden”

 

Friday_Inspiration